Pensionärsklubben Milstolpen

Milstolpen och Pedersöre Pensionärer SPA resa

21.09.2020 kl. 07.00 – 29.09.2020 kl. 21.00

Milstolpen och Pedersöre Pensionärer SPA resa till Tervis – med utfärd till Tartu 21-29.9.2020

Skäm bort både kropp och själ och följ med oss till Estlands största spa – Tervis Spa i Pärnu! Tervis spa, som är ett så kallat medical och wellness spa, har över 40 års erfarenhet och har under årens lopp tagit emot tusentals besökare. Här finns både läkare och rehabiliteringsspecialister som ser till att er vistelse blir så bra som möjligt. Under varje dag på plats ingår det tre stycken behandlingar som tas fram med hjälp av deras erfarna läkare.

1) Måndag 21.9: Österbotten-Helsingfors-Pärnu
Uppsamling av resenärer och vi kör till Helsingfors med pauser. Eckerö Line avgår kl. 15:15 och det finns möjlighet att äta buffé ombord (tilläggskostnad). Vi kommer i land i Tallinn kl. 17:30 och kör till Pärnu. Framme vid Tervis får vi ett matpaket för kvällen och inkvarterar oss i våra rum.

2) Tisdag 22.9: Pärnu
Efter frukosten kommer hotellets personal och gör en rundvandring på anläggningen med oss. På   eftermiddagen är det dags för var och en av oss att träffa en läkare för en hälsokonsultation. Tillsammans med läkaren tas det sedan fram en rekommendation på behandlingar för var och en (vissa kan få vänta till morgonen dag 3 med sin hälsokonsultation). Dagen varvas med massage och bad och till kvällen en gemensam middag. Varje dag ingår det halvpension, så vi behöver inte gå hungriga.

3-7) Onsdag-söndag 23-27.9: Pärnu
Under dagarna på Tervis rår vi om oss själva med hjälp av personalen. Varje dag ingår 3 olika former av behandlingar efter läkarens rekommendationer. Morgonpigga kan börja dagen med morgongymnastik. Mellan behandlingarna finns massvis med övriga aktiviteter och i anläggningens SPA- och bastucenter finns flertalet olika pooler och bastur. På kvällarna finns det även möjlighet att bli underhållen i fritidscentret, här arrangeras bland annat danskvällar och olika former av uppträdanden.

Fredag 25.9: Utfärd till Tartu
Efter frukosten har vi idag möjlighet att följa med bussen på en utfärd till Tartu, där vi gör en rundtur med lokalguide. I Tartu är det en självklarhet ta sig till Rådhustorget, med det fina rådhuset och statyn över de två kyssande studenterna. Här finns också gott om restauranger. Gemensam lunch under dagen.

8) Måndag 28.9: Pärnu-Helsingfors-Österbotten
Efter frukost är det dags att ta farväl av Pärnu och Tervis. Vi tar oss tillbaka till Tallinn där Eckerö Line avgår kl. 12:00. Möjlighet att äta buffé ombord (tilläggskostnad) och vi kommer i land i Helsingfors kl. 14:15. Bussen kör till Österbotten. Hemma till kvällen.

Resedatum:                   21-28.9.2020, måndag-måndag, 8 dagar

Resans pris:                   620 €/person

I priset ingår:

  • Bussresa i turistbuss
  • Båtresa Helsingfors-Tallinn-Helsingfors
  • 7 nätter på Tervis Spa i 2-pers. standardrum
  • 7 x frukost
  • 7 x middag
  • Guidning i Tartu med lunch
  • Chaufför

I priset ingår inte:

  • Reseförsäkring
  • Buffé ombord 23 €/väg
  • Enkelrumstillägg 115€

Giltigt pass eller EU-identitetsbevis behövs!
Rätt till ändringar i resans program eller pris förbehålls. Vaccinationer: kontrollera på www.rokote.fi.

Mera information:
Sonja Nyholm
Ingves & Svanbäck
Permosvängen 105
68600 Jakobstad
gsm. +358 50 586 2150
email: sonja.nyholm@ingsva.fi