Pensionärsklubben Milstolpen

INGVAR! En musikalisk möbelsaga på Wasa Teater

28 Oktober 2017, 11:00 - 18:00

INGVAR! – en musikalisk möbelsaga är en musikal som kärleksfullt hyllar och driver med såväl den svenska självbilden som Ingvar Kamprads livsverk IKEA.
Sju sjungande skådespelare och två musiker bjuder på en fartfylld och rolig föreställning med fiffig humor och roliga rim.

Det bjuds på en svängig blandning av svenska folkvisor, psalmer, jazz och hambo. Kängor ges till höger och vänster till landet lagom. Den svenska jantelagen, folkmusiken, folkdansen, Pippi, Emil, Nobel och våra röda stugor får sig alla en omgång!

I huvudrollen som Ingvar Kamprad får man se Erik-André Hvidsten från Norge. I ensemblen medverkar också Anna-Maria Hallgarn från Sverige, Thomas Lundin känd från bl.a. finlandssvensk och svensk TV.

Ingvar! – en musikalisk möbelsaga har sedan den svenska premiären 2010 satts upp fyra gånger i Sverige varav den senaste i Markus Virtas regi i Sundsvall. Han kommer också att regissera föreställningen på Wasa Teater:

Jag ser föreställningen som ett inlägg i debatten om vart världen är på väg. Den värld som blir mer och mer sekulariserad och där vår nya religion är kapitalismen, vi tillber vinst och kvartalsrapporterna nuförtiden istället för en religion. Föreställningen är genomkomponerad och fartfylld och kommer ha ett högt tempo med mycket rörelse och dans. Det ska bli väldigt intressant att se hur en drift med svenskheten går hem i Österbotten, den svenskaste delen av Finland, och speciellt 2017 då Finland fyller jämt! – säger regissören Markus Virta.

Start från torget            kl. 11
Mat vid Tesses Café     kl. 12
Musikalen börjar          kl. 14
Resans pris: 50 €/person
(Teaterbiljett, mat och buss)