Pensionärsklubben Milstolpen

Matinéföreställning på WT; MAN FÅR VÄL STÄLLA UPP

23 November 2022 kl. 13.00–17.30

Susanne Marins, Tove Qvickström, Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Carola Sarén, Lina Ekblad. Foto/grafik: Frank A. Unger.

Man får väl ställa upp

En fars av Adde Malmberg som hyllar eldsjälarna i Österbottens föreningar

Finlandspremiär 12 november

I centrum av det lilla samhället finns en byagård där alla samlas. Idrottsföreningen, Kennelklubben, Församlingens eftis, Svensk Ungdom, Motorcykelklubben och så förstås Hembygdsföreningen.

Alla har sina utrymmen i byagården och alla är medlemmar i varandras föreningar, vilket gynnar alla eftersom föreningarna får bidrag efter hur många medlemmar de har. Ett bra system ända tills de en dag får ett besök från Hembygdsföreningarnas Centralorganisation. Den oväntat uppdykande representanten sätter i gång en serie av händelser som ingen hade kunnat förutse, smålögner, bortförklaringar m.m som gör att problemen växer i en klassisk farskarusell.

Adde Malmberg blev känd som ståupp-komiker i hela landet genom tv-serien Släng dig i brunnen. Som skådespelare har han bland mycket annat spelat Harold Nichols i The Full Monty, Sir Lancelot i Spamalot på Nöjesteatern och Oscarsteatern och Basil i Pang i bygget på Fredriksdalsteatern. Adde Malmberg har också regisserat en lång rad revyer, krogshower, kabaréer och teaterpjäser. Bla har han regisserat The plays that goes wrong på Svenska Teatern i Helsingfors och skrivit fars och revy till Åbo Svenska Teater.

I rollerna: Johan Aspelin, Jonas Bergqvist, Lina Ekblad, Tove Qvickström, Carola Sarén och Susanne Marins

Läs mera här >>>