Pensionärsklubben Milstolpen

Matinéföreställning på Wasateater; HEIMAN

23.09.2022 kl. 11.00 – 18.00

Teaterresa till Vasa fre 23.9 för att ta del av ”Heiman” en pjäs om Finlands historia genom en familjs ögon. Wasa teaters matiné-föreställning kl.13-15.45. Milstolpen har reserverat 50 platser. Buss från torget kl.11. Middag på Tesses café ca kl.16.30. Anmäl dig senast 2.9 till Siv, tel. 045-6119896, e-post: sivsundberg36.ss@gmail.com.
Biljett pris: 31 € + middag 14 € + buss = ca 60 €.

Resan kan betalas med bankgiro eller med bankkort i bussen.
 

Romanen Heiman skriven av teaterchefen och författaren Ann-Luise Bertell kom ut under 2020. Boken har nominerats till Finlandiapriset och Runebergspriset. Hösten 2022 blir Heiman till teaterföreställning på Wasa Teaters stora scen.

Scenversionen av Bertells Heiman behandlar liksom boken teman som ensamhet, rädsla, skuld, föräldralöshet men också kärlek och hur den tar sig uttryck och går i arv mellan generationerna. Heiman ser på Finlands historia genom en familjs ögon. Föreställningen befolkas av Elof och Olga, deras grannar och släktingar, bybor, auktionskunder, kyrkobesökare, soldater och förstås, en hare. Musiken och rörelsen har en viktig plats i scenversionen. Berättelsen är sprungen ur den steniga österbottniska myllan och frågar sig vilket pris man måste betala om man aldrig får vara sig själv.

Manuset till teaterföreställningen har skrivits av författaren Ann-Luise själv, med Erik Kiviniemi som dramaturg. Bertell står också för regin.

Läs mera här>>>