Pensionärsklubben Milstolpen

Svenska pensionärsförbundets kansli och våra förtroendevalda får en del frågor om hur vi hanterar coronaepidemin. Den vanligaste frågorna handlar om förbundets möten och utbildningsdagar. Ställs de in? Kan vi resa till utbildningsdagar och möten?

Till SPF-föreningarnas styrelser om coronasituationen 

Läs här >>>


Läs här om >>>  Kommunvisa anvisningar om covid-19

Din berättelse i coronatider

Hej alla ”milstolpar"!

Hoppas allt väl nu i sommarens soliga dagar fast juli inte haft så många soldagar. Men däremot juni, som var varmaste juni månad på 60 år. Men nu till ärendet. Hur har du upplevt den pandemi som härjar i världen? Vi som levt ett långt liv har ju upplevt både krig, naturkatastrofer, ekonomiska kriser o mycket annat. Att ett litet virus, osynligt med blotta ögat,  fått en hel värld på knä! Vem kunde tro nåt sånt. Här i Finland och främst i Österbotten har vi nog skonats från det värsta - åtminstone tillsvidare. Men nog har vi alla berörts på olika sätt. Styrelsen vill gärna höra din berättelse. Skriv ner hur du upplevt vårvintern 2020. Vi 70+ skulle hållas i karantän och inte träffa andra,  hålla oss hemma. Var det omsorg om oss eller var det åldersdiskriminering? Kände du ångest eller rädsla för dig själv eller de dina? På en natt försvann alla resor, konserter och övriga aktiviteter. Berätta hur det kändes när din kalender var tom. Nu går vi förhoppningsvis mot bättre tider. Fundera kring dina upplevelser - något positivt vi kunde lära oss eller? Något du skriver om kan kanske nån l framtiden har nytta av. Att veta vad ”milstolpar” tyckte o kände i corona-månaderna. Ha en bra fortsättning  på sommaren men kom ihåg att det stygga lilla viruset finns kvar!

Din berättelse kan du skriva under fingerat namn om du så önskar och droppa in den i Svenska gårdens postlåda. Du kan också förmedla din berättelse per e-post (ubaugs@gmail.com) eller per snigelpost, Fredsvägen 30,  till ordföranden.